Zivago

Visual identity, Web pages, Logo

2017

Case Study


Ravintola Zivago on Oulun Saaristonkadulla sijaitseva ruokaravintola, joka tarjoaa myös laajan valikoiman juomia. Toteutimme vuonna 2017 Zivagon sisustussuunnittelun sekä loimme sille visuaalisen identiteetin.

Zivago on varmasti nimenä tuttu monelle yöeläjälle taskunpohjalta löytyneestä kuitista tai verkkopankin tapahtumaluettelosta. Ensimmäisen elämänsä Zivago eli jo 70-luvulla, nykyisen 45 Specialin paikalla. Tämän jälkeen tilat valloitti Nelivitosen rock ja Zivago jäi elämään nimenä yritystoiminnan taustalla. Sopivien tilojen vapauduttua Saaristonkadun ja Kirkkokadun risteyksestä, nk. Kirjokulmasta, näki Zivago jälleen päivänvalon uudessa muodossa.

Ravintola edustaa persoonallista vindustrial-tyylillä, mikä on Tuomaksen mukaan on yhdistelmä vintagea ja industrialia. Sisustuksessa oikeuksiinsa pääsevät paljaat, aidot materiaalit. Erilaisten putkien ja rakenteiden esille jättäminen ja sopiva rosoisuus ovat harkittuja tyylillisiä valintoja.

Huonekaluista löytyy niin uuden elämän saaneita kuin tilaa varta vasten suunniteltujakin kalusteita. Tilaan sopivia kalusteita ja somisteita etsittiin laajasti yrittäjien ja suunnittelijan yhteistyönä. Löytöretkellä Berliiniin löytyivät mm. alakerran loosien hauskat penkit, jotka ovat entisiä raitiovaunupenkkejä. Ravintolan ylemmän tason katto puolestaan löytyi Englannista ja ”tin ceiling” -sisäkatto toteutettiin irrallisista metallilevyistä kokoamalla. Kelmeää valoa heittävä suuri kello on saksalaisesta tehtaasta, samoin kuin monet ravintolan jakkaroista. Kaikkiaan ravintola sijaitsee kolmessa tasossa, intiimin kabinetin ja keittiön löytyessä alakerrasta.

Zivagon kanssa toteutimme mm.:

– Sisustussuunnittelu

– Visuaalinen identiteetti

– Ruokalistan taitto

– Ikkunateippaukset

– Verkkosivusto

– Valokuvaus

  • Brandstein brändinrakennukseen keskittynyt mainostoimisto
  • Brandstein brändinrakennukseen keskittynyt mainostoimisto
  • Brandstein brändinrakennukseen keskittynyt mainostoimisto
  • Brandstein brändinrakennukseen keskittynyt mainostoimisto
Kaikki Projektit