Brandstein 7.0


Kuva oululaisen mainostoimisto Brandsteinin ikkunasta ulos

Kun istun uudessa toimitilassamme työpöytäni takana ja nostan katseeni yläviistoon, näen ensimmäisen opiskelijaboxini ikkunan. Vuonna 1986 muutin tuohon yksiöön valmiina aloittamaan arkkitehtuurin opinnot. Kolmessakymmenessä vuodessa olen päässyt Torikadun toiselle puolen.

Mutta välissä on ehtinyt tapahtua paljon. Olen siirtynyt arkkitehtuurista mainosmaailmaan ja brändin rakentamiseen, ollut osakkaana kahdessa mainostoimistossa ja valmistunut taiteen maisteriksi… Samalla olen koko ajan halunnut syventää ymmärrystäni siitä, miten ihmismieli toimii.

Viimeiset seitsemän vuotta on mennyt Brandsteinissa. Sen oli alun perin tarkoitus olla alter egoni –brändinrakentaja, yhden miehen show, joka rakentaa muutaman yrityksen brändiä kotitoimistosta käsin. Hyvien ja mielenkiintoisten asiakkaiden lisääntyessä tulin valintatilanteeseen: joko kieltäydyn joistakin töistä tai löydän apua suunnitteluun.

Seitsemän vuotta myöhemmin meitä on seitsemän brändinrakentajaa toteuttamassa Brandsteinin visiota – haluamme luoda jotain uutta ja merkityksellistä.

Brandstein ei ole enää yksin minä, vaan siitä on kehittynyt oma persoonansa. Se koostuu kaikista meistä, jotka olemme siinä mukana. Brandstein on brändinrakentaja – tai ehkä paremminkin brändiarkkitehti.

Kirjoittaja: Tuomas Mujunen.