From our blog

Haluamme jakaa ajatuksiamme kiinnostavista asioista kanssanne.

Brandsteinin Purkkikakku

 

1_Purkkikakku_X9C4777m

Kakku (kuten hyvä brändikin)
rakentuu hyvistä ainesosista
sopivan kypsyttelyn jälkeen.
Mainio resepti on avain onnistumiseen,
ja lopulta hyvä maku suussa palkitsee työn.

 
Tule hyvä kakku – ja vuosi 2016!

1 dl ruokosokeria tai fariinisokeria
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl piparkakkumaustetta (neilikka, inkivääri, kaneli, pomeranssi)
1 tl kardemummaa
1/4 tl suolaa
50 g sokeroituja inkiväärejä
100 g pehmeitä kuivattuja aprikooseja pilkottuna
100 g voita
2 munaa
2 dl maustamatonta jogurttia
 
Kuorrutetta varten:
200 g             maustamatonta Philadelphia-juustoa (tai muuta tuorejuustoa)
2 dl                tomusokeria
 
Koristeluun maustamattomia cashewpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä sekä erilaisia kuorrutettuja manteleita ja cashewpähkinöitä.

1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
2. Sulata voi. Anna sen hieman jäähtyä ja sekoita vispilällä joukkoon munat ja jogurtti. Yhdistä kulhossa kaikki ainekset keskenään puuhaarukalla sekoittaen. 3. Nostele taikinaa vain sen verran, että saat kaikki ainekset sekaisin. Kaada taikina vuokaan.
4. Paista uunin alatasolla 160-asteisessa uunissa noin tunnin ajan. Voit kokeilla kakun kypsyyttä puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassaan ja kumoa se 5. sitten varovaisesti tarjottimelle tai ritilälle.
6. Sekoita kuorrutteen ainekset pienessä kulhossa hyvin keskenään, esimerkiksi haarukalla. Lisää tarvittaessa tomusokerin määrää. Levitä kuorrute veitsellä kakun pinnalle. Koristele pähkinöillä ja suklaamakeisilla sekä ripauksella kanelia. Vinkki! Kakku maistuu myös ilman kuorrutetta.

_Joulukakku_X9C4128_p

Kakun reseptin suunnitteli Milka Asikainen, joka oli harjoittelijana Brandsteinilla tänä syksynä.
 

Ei kategoriaa | | No Comments

Comments are closed.

« »